Weblog

Kwartetten Met Al Qaida

dinsdag 22 september 2009

Staatsecretaris van Defensie Jack de Vries wil dat Nederland terreurverdachten uit Guantánamo Bay opneemt als de Verenigde Staten het Internationaal Strafhof in Den Haag erkent..... Gisteren was ik te gast op de 'Nacht van de Vrede' in Amsterdam. Het was leuk en leerzaam. Zo was ik getuige hoe onze onderminister van Oorlog De Vries aan het kwartetten  was geslagen (mag ik van jou die, dan krijg je van mij deze) in een discussie met Kirsten Verdel, verkiezingsstrateeg van Barack Obama.

Voor de onwetenden onder u. Tot nu toe weigert de Verenigde Staten het in 2002 opgerichte Internationaal Strafhof te erkennen omdat het de vervolging van Amerikaanse militairen, verdacht van oorlogsmisdaden, mogelijk maakt. Tot grote Nederlandse ergernis is in het verleden zelfs gedreigd eventuele Amerikaanse gevangenen met geweld in Den Haag te bevrijden.

Barack Obama staat volgens Verdel, anders dan zijn voorganger George Bush, niet onwelwillend tegenover 's wereld hoogste strafhof waarvan de status inmiddels door 108 landen is geratificeerd. Daarnaast wil hij voor het einde van het jaar de omstreden terreurgevangenis sluiten en ziet hij graag dat bevriende landen een deel van de 250 gevangenen overnemen. Volgens Verdel laat de Verenigde Staten zich alleen 'niet onder druk zetten door koehandel.'

Verdel: 'Nederland zou het goede voorbeeld moeten geven door zonder voorwaarden gevangenen op te nemen. Dan neemt de druk toe bij de VS om het Strafhof te erkennen.' Een enthousiaste Jack de Vries ziet het liever in een wederzijdse afspraak gegoten. 'Laat het hand in hand gaan.' 

Nou dan weet u het als eerste: Wij krijgen wat verdachte al Qaida-strijders te gast en als beloning belooft de Verenigde Staten ons niet aan te vallen. De situatie in Centraal-Azië in ogenschouw nemend, lijkt mij dat de wereld op zijn kop.

Mijn conclusie: De VS en Nederland zijn in hun strijd tegen het internationaal terrorisme het strategisch spoor nu helemaal bijster.

Onderstaande  illustratie werd gisteravond overal in Odeon opgeplakt. Veel mensen willen dat ik in de reeks 'Vergeten oorlogen' een bezoek breng aan Kasjmir. 

 

Labels: Afghanistan  defensie 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken