Weblog

Pam@Ram

zondag 26 april 2009

straatwinkel in Iraaks Koerdistan

De leukste quote stond in De Pers van vrijdag 24 april. Interviewer Robert Vuijsje die columnist Max Pam het volgende antwoord ontlokt op de vraag of-ie rancuneus is: 'Vast. Rancune is een goede motor. De filosofie van W.F. Hermans was: zonder rancune gaat het niet.'

Mijn mening: Pam en mijn oud-stadsgenoot Hermans hebben hartstikke gelijk. Zonder een portie kwaadheid kom je nergens in het leven. Ik mag ze dan ook alle twee. Vriendschap is een illusie. Een man zonder vijanden is geen man. Pam is een van de weinige columnisten die mij nooit irriteert. Ik bedoel, ik ben het bijna altijd met hem eens. (maakt je dat een goede columnist of niet, vraag ik me al schrijvend af)

Irritatie van de Week: De Telegraaf. Die krant publiceerde eervorige vrijdag de lijst van de tien meeste gezochte oorlogsmisdadigers van het Simon Wiesenthal Centrum. Dat wil zeggen: een eigen lijst. Want de officiële lijst kwam drie dagen later en die was anders dan het verzinsel van De Telegraaf. Nou alla, maak ik niet echt een punt van. (Als ik alle onzin moet rechtzetten die ik in de media lees en zie, heb ik een dagtaak.) Totdat ik afgelopen dinsdag wel met de juiste informatie aankwam. Klaas-Carel Faber staat op de lijst. Wat deed De Telegraaf-internetredactie vervolgens? Die pikte de info uit De Pers en plaatste het zonder bronvermelding op de eigen site. Klassiek jatwerk dus! Enfin, protest gestuurd met een steek onder water dat ik het pikken van info over misdadigers uit de Tweede wereldoorlog De Telegraaf niet vind passen. En dat kwam aan. De volgende dag had de redactie wel de bronvermelding geplaatst. Maar tja, toen was t bericht oud nieuw.

Extra kwaadheid kwam boven omdat de Telegraaf-internetredactie vorig jaar ook al het nieuws pikte over mij berekening voor de kosten van de Uruzgan-missie. U weet wel de twee miljoen per dag die we kwijt zijn in Afghanistan.

Mijn mening: De Telegraaf heeft altijd een grote mond over dievenbenden, wat ik niet erg vind, maar ze pikken zelf ook als de raven. Als u nog een leuk voorbeeld weet, mail 't me.

Afgelopen vrijdag zei ik als lid van de MediaRaad in het programma De Leugen Regeert nog enkele verstandige dingen. U kunt het hier nazien: De Leugen Regeert.

De foto is van een straatwinkel in Iraaks-Koerdistan.

Labels: journalistiek  roddel & achterklap 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken