Weblog

'Kan ik effe vangen'

zaterdag 28 januari 2012

 

In mijn niet aflatende strijd tegen Humo's verwerpelijke journalistiek geef ik u de tussenstand door van het bedrag dat het Vlaamse weekblad mij intussen is verschuldigd. De teller staat op ….trommelgeroffel....diepe stilte...100.000 euro!!!....trompetgeschal. U kent de feiten. Humo verspreidde vorig jaar leugens over mij in een interview met embedfilmmaker Vik Franke. Ik zou volgens Franke ergens buiten de Afghaanse provinciehoofdstad Tarin Kowt hebben gestaan en hebben geroepen dat de kogels over me heen vlogen. Terwijl volgens allesweter Franke ik gewoon in Tarin Kowt stond en er geen kogels ronddwaalden. Met andere worden: ik lieg in mijn reportages. Dit staaltje van karaktermoord publiceerde Humo zonder vooraf weerwoord te vragen of achteraf excuses aan te bieden. Of Franke om het bewijs te vragen.

Dat laatste zou ook moeilijk zijn, want die opnamen bestaan niet. Een 'foutje, bedankt' dus. Ik boos uiteraard. Van Humo mocht ik een ingezonden brief schrijven, maar dat weiger ik. Dat is namelijk de omgekeerde wereld. Als je iemand beledigt moeten er verontschuldigingen volgen.  De gedupeerde hoeft niet nog eens zelf in de pen te klimmen om te onderstrepen dat hij/zij zich beledigd voelt. Dan is het hek van de dam. Dus schreef ik de eigenaren van Humo, Woestijnvis en Sanoma, een brief met de eis van 10.000 euro schadevergoeding direct en elke dag, vanaf 1 juli 2011, 500 euro totdat uitgebreide verontschuldigingen zijn aangeboden. Dat bedrag is opgelopen tot een ton.

Nu zult u zeggen: ' Man, vergeet het toch!' Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik ben fel op twee punten.

Ten eerste: Humo vermoordt de onafhankelijke journalistiek door karaktermoord te plegen op mij. Het blad laat uitgebreid een embedded filmmaker aan het woord die in het krijt staat bij de Nederlandse Defensie die het op haar beurt nooit leuk vindt als ik schietincidenten waarbij burgers omkomen onderzoek. (voorbeelden te over uit Irak en Afghanistan op mijn website) Kortom, het is een liquidatiepoging op de vrije pers.

Ten tweede: Toen ik onderzoek deed in Uruzgan was ik nota bene in dienst bij Sanoma! Het is dus niks minder dan een dolk in de rug van mijn vroegere werkgever. Zeer verwerpelijk. Het zou hetzelfde zijn als ik publiekelijk lijken uit de kast ging trekken bij Sanoma.

U ziet, ik heb het gelijk aan mijn kant. Maar hoe kom ik aan dat geld waar ik recht op heb? Geen idee. Misschien is het iets voor een advocaat die een mogelijkheid ziet in de sfeer van 'smaad'. Die mag de klus aannemen op no cure no pay-basis. Als u er een kent, geef de tip door. Van alles wat-ie eruit sleept, in een vast mediageniek proces, is eenderde van de netto opbrengst voor hem of haar. De rest is voor mijn stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden. Die onderzoekt misdrijven die Humo met zijn aanpak probeert te smoren.

Wie de controverse nog eens tot in de details wil doorlezen. Hier volgen de links:

Humo vermoordt journalistiek

(over de effecten van de leugens)

Humo moet dokken

Vik Franke liegt en zwijgt. 

Overigens, heb ik ook niks meer gehoord van Vik Franke. Die hoor je alleen als er wat te jokken valt, zo lijkt het. De foto nam ik in Afghanistan, oorlogsgraf in Chora. Wie dat openbaart, of misstanden in Congo of elders, moet volgens de logica van Humo als leugenaar worden weggezet.


Labels: journalistiek 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken