Weblog

Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden

zaterdag 01 maart 2008

onderzoek naar oorlogsmisdadenArnold Karskens is voorzitter van de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden, een onafhankelijke organisatie die zich inzet om feiten en gegevens te verzamelen over oorlogsmisdaden, illegale wapenhandel, misdaden tegen de menselijkheid, genocide en schendingen van mensenrechten waar de Nederlandse staat , Nederlandse bedrijven, Nederlandse onderdanen of Nederlandse ingezetenen bij betrokken zijn.

Wat wil de stichting?
Het onafhankelijk verzamelen van feiten en gegevens over oorlogsmisdaden, illegale wapenhandel, misdaden tegen de menselijkheid, genocide en schendingen van mensenrechten in oorlogen waar ook ter wereld waar de Nederlandse staat of bedrijven bij betrokken zijn. We doen onderzoek naar personen verdacht van oorlogsmisdaden met een Nederlandse nationaliteit of woonachtig in Nederland. We winnen informatie in over oorlogsmisdaden waarvan Nederlandse staatsburgers het slachtoffer zijn geworden. We verspreiden nieuws over voortvluchtige personen verdacht van oorlogsmisdaden of zij die oorlogsmisdaden hebben gepleegd, dan wel misdaden tegen de menselijkheid en genocide, doormiddel van artikelen in dag- of weekbladen, boeken, radio- en televisie-uitzendingen, persbulletins en interviews. Ook interesseren wij politici voor het opsporen van oorlogsmisdadigers en verzoeken zo nodig de Nederlandse of internationale wetgeving aan te passen.

Hoe pakken we het aan?
Door zelf onderzoek te doen naar en informatie in te winnen over personen verdacht van oorlogsmisdaden en het vergaren van informatie over gebeurtenissen die mogelijk wijzen op oorlogsmisdaden. De nadruk ligt bij verdachten met een Nederlands paspoort of zij die op Nederlands grondgebied verblijven of waarbij mogelijk Nederlandse politieke betrokkenheid bestaat. De informatie wordt publiekelijk toegankelijk gemaakt.

Waarom is dit onderzoek zo belangrijk?
Er zijn honderden personen met een Nederlandse nationaliteit of woonachtig in Nederland die zich hebben schuldig gemaakt aan het (mede)plegen van oorlogsmisdaden, schendingen van mensenrechten of het ontduiken van internationale sancties. Om de, veelal anonieme, slachtoffers hun recht te geven is het een noodzaak dat de gepleegde feiten algemeen bekend worden en de beschuldigden zich voor een rechtbank verantwoorden. Nederlandse militaire missies in het buitenland kunnen schendingen van het humanitair oorlogsrecht veroorzaken -zoals vastgelegd in de vier Conventies van Genève uit 1949 en de twee Aanvullende Protocollen uit 1977. Misstanden soort de stichting op. Publiciteit en de daaruit voortvloeiende angst voor vervolging zal er voor zorgen dat personen met een kwalijk oorlogsverleden zich blijvend bewust blijven van hun daden. Nederlandse staatburgers, mensen uit derde landen woonachtig in Nederland en die het slachtoffer zijn van oorlogsmisdaden kunnen voor advies aankloppen en, indien mogelijk en gewenst, kan er onderzoek worden gedaan naar de feiten en omstandigheden.

Labels: oorlogsmisdaden 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken