Weblog

J.A.B.

woensdag 03 december 2008

De regering heeft jarenlang de Tweede Kamer verkeerd voorgelicht over de nationaliteit van Neerlands meest omstreden zakenman John A. Bredenkamp. Nu de aantijgingen elkaar opvolgen wil ze de wapenhandelaar snel kwijt, zo schrijf ik vandaag in De Pers. Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) zal de minister aan de tand voelen.

De zakenman 68 jaar, kort postuur, grijs haar) verloor zijn Nederlanderschap in 2000, zo maakte Buitenlandse Zaken gisteren bekend tegenover mij. Toeval of niet. Sinds vorige week prijkt de naam van de zakenman en elf van zijn bedrijven op de Sanctielijst van de Verenigde Staten te midden van terroristische groeperingen en namen als Osman Bin Laden. Het is voor Amerikanen en Amerikaanse bedrijven verboden handel te drijven met hem. Voormalig rugbyspeler Bredenkamp zou via een ingenieus financieel netwerk een steunpilaar zijn van het repressieve regiem van Robert Mugabe dat internationaal wordt geboycot. Dat de bekendmaking pas na acht jaar bekend wordt, heeft volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken ’niets’ met de recente Amerikaanse sancties te maken. Overigens bestempelt de Amerikaanse sanctielijst Bredenkamp nog wel als Nederlander en meldt zelfs diens paspoortnummers. Daarnaast zou hij ook een Zimbabwaans en een Surinaams paspoort bezitten.

Lees het hele artikel Rel rond foute Nederlander

Foto: Deze vrouw fotografeerde ik vorig jaar bij mijn bezoek aan Zimbabwe. Ze toont haar man die door de troepen van Robert Mugabe –die door Bredenkamp wordt gesteund- is vermoord.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken