Weblog

Hoorzitting

donderdag 12 juni 2008

Nieuwtje! Dinsdag 17 juni mag ik deel nemen aan een hoorzitting over Afghanistan in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Leden van de commissies voor Landsverdediging en Buitenlandse betrekkingen, 34 in totaal als ze allemaal komen, willen me spreken over het sturen van vier Belgische F-16’s jachtvliegtuigen. Vanaf september nemen die deel aan Isaf-acties, onder andere boven Uruzgan. De toestellen kunnen ook worden ingezet voor de Amerikaanse operatie 'Enduring Freedom'.
De stilte hier in België rond het zenden van zwaar materieel, wat al sinds april bekend is, heeft me verbaasd. Maar nu breekt dan eindelijk de discussie los. Terecht want Afghanistan bleek voor Britten en Russen al eerder een woestijn dat ze pas na grote verliezen konden ontvluchten. Om maar te zwijgen over de ellende die ze tussentijds onder de burgers hadden aangericht.
Ik heb de aftrap van de hoorzitting die begint om 14.00 uur in het Parlement te Brussel. In een eerste commentaar zei ik dat me vereerd voel met de uitnodiging omdat ‘de ernst van de situatie voor de burgerbevolking onvoldoende wordt belicht.’ En daarmee bedoel ik de mensen daar, maar ook de mensen hier. Want met het sturen van de F-16’s zet België de eerste grote stap, recht het drijfzand in.

Toch maar weer een fotootje uit de serie: ‘..en toen kwam het vliegtuig….’

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken