Weblog

Nog Meer Faber

dinsdag 29 april 2008


In de reeks ‘bijzondere ontmoetingen' wil ik u voorstellen aan Henk Hesse (midden op de rechter foto) hij is een zoon van Johannes F. Hesse die in Tweede Wereldoorlog uit zijn huis is gesleept door de gebroeders Pieter en Klaas Faber. Al eerder schreef ik over deze notoire oorlogsmisdadigers, beiden zijn ter dood veroordeeld. Bij Pieter is de straf uitgevoerd. Voor Klaas Carel werd die omgezet in levenslang. Zoon Henk maakte het als kleine jongen van dichtbij mee en vertelde er gisteren over in het populaire praatprogramma “De Wereld Draait Door’, deze avond gepresenteerd door Menno Bentveld die ook voor de foto poseerde die redactrice Stieni Bosma maakte. (zo heb ik ze allemaal genoemd)
Henk vertelde hoe “mannen in zwarte leren jassen” bij zijn bed stonden en hoe zijn vader met andere verzetsmannen werd gefusilleerd waarvoor de broers Faber medeschuld dragen.
Het gesprek was om aandacht te vragen voor de zaak. Het is en blijft een schande dat in het Verenigd Europa dit soort lieden ongestraft over de grens kan wonen. Henk was het daar helemaal mee eens.
Ik plaats ook de Open Brief in De Pers van donderdag 24 april waarin de verlangens staan die nabestaanden aan de Tweede Kamer hebben geventileerd. Nog geen reactie uit Den Haag gehoord, overigens. Ook schandalig.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken