Weblog

OPEN BRIEF

donderdag 24 april 2008

Vandaag publiceert De Pers een open brief aan de Tweede Kamer van nabestaanden van slachtoffers van Klaas Carel Faber met het verzoek nu eens eindelijk druk & vaart te zetten achter deze onverkwikkelijke zaak. Als Nederlandse politieman gedetacheerd bij de Duitse SicherheitsPolizei, waaronder meer de Gestapo en de SichterheidsDienst deel van uit maakte, voerde Klaas Carel Faber in het laatste oorlogsjaar een ware terreur vanuit het roemruchte Scholtenshuis in de stad Groningen. Gevangenen werden met gummiknuppels mishandeld. Ook was hij betrokken bij de dood van zeker 22, sommige bronnen spreken van rond de 50, Nederlanders bij buitengerechtelijke executies. Daartoe behoren onder meer terechtstellingen in Kamp Westerbork en in de bossen van Norg.
Faber werd ter dood veroordeeld, wat werd omgezet in levenslang, en ontsnapte in 1952 naar Duitsland. Daar woont hij nog steeds als vrij man. Een schande, om het mild uit te drukken. Vandaar de oproep. Nu het nog zin heeft.
Lees verder De Pers

De foto nam ik vorig jaar juni in Ingolstadt waar de voortvluchtige crimineel woont. Klaas had net gebak gekocht (zijn vader was banketbakker en als NSB-er door Hannie Schaft doodgeschoten) toen ik hem samen met een Eenvandaagploeg verraste. Geen woord van spijt kwam over zijn lippen.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken