Weblog

Daar Istie Weer.

zaterdag 19 april 2008

Sorry, maar ik was de laatste weken onderweg. Uruzgan was het einddoel. De verbindingen waren beroerd en ik was erg druk. Vandaar de radiostilte. Maar geen zorgen. Komende weken zal ik u via artikelen in De Pers op de hoogte brengen van mijn belevenissen en ontmoetingen aldaar: Oorlogsslachtoffers, moeilijkheden met de (weder)opbouw, Taliban-gevangenen (gisteren en maandag in de krant), papaverboeren, en de enorme verwoesting van de provincie (zie foto). Verder zal ik reageren op de vervolging van oud SS-er Boere en de ontwikkelingen in de zaak tegen die andere voortvluchtige oorlogsmisdadiger K-C Faber. Begin mei geef ik een vier mei herdenkingtoespraak op de Universiteit in Utrecht en de week erop in Rotterdam en Delft. Ook daarvan zal ik de details binnenkort geven. Ik leef dus nog, het is maar dat u het weet!

Gisteren schoof ik aan bij Pauw & Witteman. In dit prima praatprogramma lichtte ik al een deel van de sluier op over Uruzgan. Want veel wordt verzwegen. Neem dat maar van mij aan. En ik wil nogmaals herhalen dat ik uiteraard ook het verlies van de twee Nederlandse jongens betreur, de laatste in een reeks van 16. Maar ik betreur ook de dood van andere zonen van onschuldige burgers door Nederlands vuur. En daarvan ligt het aantal vele malen hoger.
Na zo’n optreden loopt mijn mailbox vol. De meeste berichten zijn positief. Maar ik krijg ook negatieve reacties. Het tegengeluid bied ik graag de ruimte. Deze twee mails heb ik voor u gekopieerd.

Hr. Karskens,

Heb me zeer gestoord aan uw opmerking dat : "de Nederlanders" de dag na de dood van Timo S een Afghaans dorp hebben gebombardeerd met honderden "onschuldige" Afghaanse "burger"doden als gevolg, daarmee kracht gevend aan uw argument om Gen.van Uhm van zijn verplichtingen als opperbevelhebber te ontslaan, U geeft duidelijk blijk van het feit dat u geen notie hebt van de professionaliteit van militairen in het algemeen.

Wij, (U en ik), Wij zijn "de Nederlanders".....Wij het Nederlands volk hebben ( middels onze democratisch gekozen volksvertegenwoordigers) deze militairen naar Afghanistan gestuurd.
Om op de wijze die u verkiest uit te halen naar deze door ons gestuurde mensen, is laag bij de grond.

Tot slot, het komt mij voor dat u consequent iedere dode Afghaan een onschuldige burger noemt, U kunt geen onderscheid maken tussen de gemiddelde Afghaanse man en een Taliban strijder, (alsof de Talibanstrijders een uniform zouden dragen)

Ik zou het op prijs stellen als u in ieder geval de schijn van onpartijdigheid wilde ophouden
(of anders gewoon bij de taliban als journalist in dient te gaan...)

Coen Verhelst

---

Geachte heer Karskens,

Ik vind dat u zich moet schamen om zo voor de Afghanen op te komen. Onze en ook mijn jongen doet daar nu zijn plicht. Natuurlijk is het vreselijk wat er met de bevolking gebeurt. En dan alleen diegene die er niets mee te maken hebben. Toen u berichtte over Irak had ik nog achting voor dat wat u verelde. Ik vind dat u nu een grens hebt overschreden. We maken de huizen van die arme Afghanen kapot. Natuurlijk omdat de taliban er zit. Ze verkleden zich als vrouwen zoals we hebben kunnen zien op TV.

We hebben een verkeerde strategie?
Word dan commandant van de strijdkrachten als u het zo goed weet
Nogmaal ik vind uw standpunt schandalig

HJJ Berg
Amersfoort

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken