Weblog

Battle met Froukje

maandag 24 december 2007

In de serie ‘leuke ontmoetingen’ stel ik u vandaag voor aan Froukje Jansen. Ze is een keigoeie presentatrice werkzaam bij de omroep LLink. Samen treden we op in de eindejaarshow ‘Dit was het nieuws niet’. Onderwerpen die anno 2007 in de maalstroom van politiek gekissebis en showbiz gossip op de achtergrond zijn geraakt, zoals vergeten oorlogen, dierenleed en verantwoord eten, krijgen eindelijk aandacht. Allemaal heel interessant en politiek bijzonder correct. U weet, daar leen ik me graag voor.
Met Froukje heb ik een twistgesprek, een zogenaamde ‘battle’, over een vergeten tropische ziekte. Welke? Dat moet u zelf maar zien op donderdagavond 27 december om twintig voor elf op Nederland 2. Verder doet de reislustige en ook bijzonder aardige Floortje Dessing mee, cabaretier-doordenker Vincent Bijlo en de altijd pijlsnelle Dolf Jansen die met leuke grappen de zaak aan elkaar praat. Plus vele anderen!
Kijken dus!


PS Even daarvoor doe ik mee aan de NCRV Nationale Nieuwsquiz 2007. (Donderdag 27 december om 20.30 uur op Nederland 1) Tussen de opnamen liep ik Hans van Baalen tegen het lijf. Ik heb op hem ingepraat over de nadelen van de verlenging van de Uruzgan-missie en ik denk dat-ie nu spijt heeft van het VVD-besluit te blijven tot 2010.
Over Uruzgan sprak ik ook met Tweede-Kamerlid Mei Li Vos en oud-defensieminister Relus ter Beek. Wat me bij hen ook opviel: Geen klonk verwachtingsvol over het welslagen van de missie.
Bij de quiz zelf zat ik naast CDA-defensiewoordvoerster Karien van Gennip. Ze was erg voor verlenging. “Volgende keer in Tarin Kowt ook eens buiten de poort van Kamp Holland kijken,’ suggereerde ik. “Zal ik doen,” beloofde ze mij.
Van de quiz bakte ik weinig. Te veel op pad in het buitenland. Wel kreeg ik een goede ingeving: Misschien is het verstandig over een jaar een evaluatie-Uruzganhoorzitting te houden in de Tweede Kamer. Ben ik graag weer van de partij.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken