Weblog

One night stand

zaterdag 01 december 2007

In de serie 'leuke ontmoetingen' stel ik u ditmaal voor aan presentatrice Jeanne Kooijmans. Hier ziet ons samen voor de photoshoot. In de nacht van zondag 9 december op maandag 10 december kunt u ons een uur lang horen in het KRO-radioprogramma ‘Voor-1-Nacht’. We kwebbelen dan over oorlog (de angst, Afghanistan en Nederlandse misdaden), boeken (mijn laatste boek AK-47), muziek (aria ‘Casta Diva’ gezongen door Maria Callas uit de opera Norma) en het Grote Lijden (te veel om op te noemen).
Jeanne is een echte vakvrouw. Eerder presenteerde ze het consumentenprogramma’s ‘Ook dat nog!’ en ‘Ontbijt TV’. In korte tijd kan ze een heel fijne sfeer neerzetten met kerslichtjes en rode wijn. Luisteren dus!

Nog een leuk nieuwtje. (Althans voor mij. Niet voor mijn vijanden.) In het Prachtblad Panorama eindigde ik afgelopen maand in ‘De Echte Mannen top 100’ op een eervolle 27ste plaats. In de zwaarste competitie denkbaar voor Nederlandse teelbalhouders sta ik 17 plaatsen hoger dan voetballer Johan Cruijff, 43 plaatsen voor DJ Tiësto en 58 plaatsen voor judoka Dennis van der Geest. Borrelnootjes als Jan Peter Balkenende en Hugo Borst laat ik uiteraard héél ver achter me. Winnaar is zanger Jantje Smit. Ken ik verder niet. Maar moet dus iets bijzonders hebben.

Ook een vakvrouw, Maria Callas:

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken