Weblog

Embed: aan de ketting

maandag 15 oktober 2007

alt
Ter plaatse in Tarin Kowt is het mij allemaal ontgaan, die verscherpte censuur van de Nederlandse media in Uruzgan. En eenmaal thuis wil ik het nog steeds niet geloven maar onze ‘embeds’ liggen nu letterlijk aan de ketting. Op Kamp Holland mogen ze niet langer logeren in de luxe-container op de promenade van de missiestaf. Ze zijn verplaatst naar een verweg-container waar een hek om heen staat dat op slot kan. Uitsluitend in gezelschap van een voorlichter mogen ze van dit mediaparkje af. Ziet u het voor zich: Kwispel-kwispel, als de poort openzwaait. De roedel pershonden springt op van blijdschap.
Zaterdagmiddag op een overvolle Dam je broek laten zakken is minder vernederend!

Nu zou je denken dat de Nederlandse journalistiek en masse zou weglopen. Maar niks daarvan. Geen krant of omroep die protest aantekent. Geen vakbond of politieke partij die moord en brand schreeuwt. Nou ja, Jaap van Deurzen van RTL was kwaad omdat hij niks mocht uitzenden tijdens de Slag om Chora in juni dit jaar. Dat bewijst dat zijn journalistieke hart tenminste nog op de juiste plaats zit. De rest zwijgt, bang dat ze niet meer meemogen op de gratis ‘wartour’. Regimes in Noord-Korea, Birma en Wit-Rusland zijn vast stinkend jaloers op zoveel journalistiek pragmatisme.
Intussen verslechtert de situatie in Uruzgan. Hoe en wat kunt u lezen en zien in Nieuwe Revu van deze week en in vier afleveringen in de actualiteitenrubriek Eenvandaag. On-embedded en dus ongecensureerd. Zoals het hoort!

De foto toont het uitzicht dat ik genoot vanuit mijn slaapkamer. Dus geen Hesco-manden maar ouderwets schrijnwerk in de vensters met op de achtergrond de vallei van Tarin Kowt. Oorlog kan ook mooi zijn, niet waar.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken