Weblog

Welkom Thuis

zondag 14 oktober 2007

Sorry mensen, ik was drie weken in Afghanistan. Ik kom thuis en ik weet even niet waar ik moet beginnen, er is zoveel nieuws waar ik een mening over heb. Daarom als eerste de zaak Azhar Sabah Jaloud (29).
Vandaag sprak advocate Liesbeth Zegveld in het politiek programma ‘Buitenhof’ dat ze de dood van Jaloud verder wil laten onderzoeken. Ik ben daar erg blij om. De vader sprak ik in 2004 in Irak. Hij vertelde hoe zijn zoon op 21 april dat jaar bij een Nederlandse mobiele wegversperring werd doodgeschoten. In het donker, op een plek waar nooit eerder een wegblokkade was geweest maar het wel wemelt van carjackers, wist zijn vriend en chauffeur even niet hoe te reageren waarop een Nederlandse militair zijn magazijn leegschoot. Eén simpel spijkerbed, u weet wel een plank met puntige ijzers, had de auto ook laten stoppen. Maar nee. Schiet maar! 28 kogels, een heel magazijn. Dat het Nederlandse contigent daar op verzoek van de Verenigde Naties was om vrede en veiligheid te brengen, zeg maar een soort politietaak had, ontging de man. In Nederland opent de politie toch ook niet het vuur als een bestuurder te laat stopt bij een alcoholcontrole? Critici op de aanklacht van advocate Zegveld bestempel ik dan ook als naïef en vooringenomen.
Morgen heb ik nieuws over ‘De slag bij Chora’. Militairen uitzenden mag dan prestigieus zijn voor een klein land als Nederland, soms overspelen we onze hand en schenden we het oorlogsrecht net zo goed als de Verenigde Staten, Rusland of Al Qaida.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken