Weblog

Groeten uit Bogotá

donderdag 23 augustus 2007

Sorry mensen dat ik even niks van me liet horen. Ik was op pad. Ga er maar van uit dat als ik een week of meer niet schrijf ik óf doodziek op bed lig (wat me bijna nooit overkomt) óf ergens op deze wereld me het zweet sjouw aan koffers (wat me vaker overkomt dan me lief is)
Ik zat -driemaal raden- in Colombia. Een leuk land met mooie mensen. Ik kom er graag, al meer dan dertig jaar. Geen ander Latijns-Amerikaans land herbergt zoveel aspecten van dit fascinerende continent; de jungle, de bergen, de mix aan mensen en uiteraard het geweld en de oorlog. Voor dat laatste, de strijd van de rebellengroepen FARC en ELN tegen het leger, kwam ik niet. Ik had een interview met Henk van Bilderbeek (52). Hij is olie-ingenieur en zit al bijna drie jaar vast in voorarrest op verdenking van het witwassen van drugsgelden. Henk vertelde me in de Alta Seguridad–afdeling van de La Modelo-gevangenis (op de foto recht onder die kooi op het dak) dat het een gemene politieke truc is van de Colombiaanse regering en het Amerikaanse steenkolenbedrijf Drummond om hem van een enorme oliebron te houden. Hij claimt één miljard vaten olie, dat is zo veel als het Brent-veld in de Noordzee. Mogelijk liggen er 3.7 miljard vaten olie in zijn concessiegebied in het departement Cesar in noord-Colombia. Dat is nu via allerlei trucs afgepakt en Henk draaide de nor in. Het boeiende relaas van de Nederlandse Rockefeller op een houten brits staat volgende week in Revu…….

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken