Weblog

Negen doden alweer

vrijdag 13 juli 2007

Wedden! Deze zomer besluit het kabinet de militaire missie in Uruzgan te verlengen na augustus 2008. Tja, wat kunnen we ook anders? Afghanistan is een moeras. Eenmaal tot je knieën vast in de modder kom je er niet makkelijk uit. Daarbij spookt het Srebrenica-scenario boven ons hoofd; weggaan zou een slachting opleveren onder de Afghanen die de kant kozen van de Nederlanders.
Welnu, ik geef de bewindslieden een paar suggesties om toch weg te kunnen, of in ieder geval levens te redden.
Gisteren stierf de negende Nederlandse militair voor een verloren zaak.

*) Val Pakistan aan! Iedere Afghaan weet dat de oosterbuur de Taliban en al Qaida onderdak verleend. Hele gebieden in de Nord-West Frontiers Province zijn defacto Taliban gebied. Zolang zij er zitten is vredesbewaring in Afghanistan zinloos. Manschappen en wapens steken dagelijks de grens over.
(Kans: nihil. Pakistan is een ‘trouwe’ bondgenoot van de VS. Liever Nederlandse levens opofferen dan het land van generaal Pervez Musharraf de waarheid vertellen.)

*) Vervang gouverneur Abdul Hakim Munib. Verschillende publicaties, onder andere in NRC Handelsblad en Nieuwe Revu afgelopen week betichten de hoogste regeringsvertegenwoordiger van Uruzgan van corruptie en dubbelspel met de Taliban. Geld voor veiligheid en wederopbouw verdwijnt in zijn zakken. Hij zou gegevens over Nederlandse troepenbewegingen doorgeven aan de vijand. Bovendien staat Munib nog altijd op een zwarte VN-lijst uit 1999 waar ook Osama Bin Laden op pronkt.
(Kans: nihil. Defensieministers Kamp en Middelkoop vonden het zóóóó’n leuke man. Hij geeft altijd tapijtjes als kado. Hem wegsturen zou erkennen dat ze dom waren. Dat nooit! Dan liever wat militairen in bodybags.)

*) Vraag onze Europese bondgenoten om hulp. Ik zie u lachen. De bondgenoten ook. Die kijken wel uit. Zij denken beter na dan Henk Kamp en JP Balkenende om levens te vergooien in een strijd die je toch niet kunt winnen.
(Kans: uitgesloten. Landen als Frankrijk zien de ‘Bataven’ graag creperen. En de Duitsers herinneren zich Stalingrad.)

*)Graaf je in. U weet wel, de strategie van de Romeinen rond het Gallische dorp. Doe of je er niet bent. Dus ook niet stiekem over de zandzakken kijken! Laat het vechten buiten de poort over aan de Afghanen (zie foto). Die betaal je royaal met het geld wat je op deze manier bespaart.
(Kans: goed. Je redt er in ieder geval veel Nederlandse en Afghaanse levens mee.

Mijn voorkeur? Combineer nummer 1,2 en 4. Inderdaad vergeet het bondgenootschap. Nederland staat er alleen voor, met dank aan de kamermeerderheid.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken