Weblog

De Zaak Klaas Faber

dinsdag 26 juni 2007

De laatste weken was ik druk met de voortvluchtige oorlogsmisdadiger Klaas Carel Faber (zie foto). Hij is een van de laatste vier nog levende veroordeelde Nederlandse oorlogsmisdadigers in Duitsland. (De andere boeven zijn Bikker, Boere en Bruins.) Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam Faber als SS/SD-er deel aan de mishandeling en de executies van gijzelaars en verzetsmensen in Groningen. Voor zijn daden is hij in juni 1947 door de Bijzondere Rechtspleging ter dood veroordeeld. De straf werd in 1948 omgezet tot levenslang. In 1952 wist hij te ontsnappen uit de Koepelgevangenis van Breda.
Met de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden kijk ik of het mogelijk is hem alsnog achter de tralies te krijgen. Denk niet van: kén je wel tegen een arme bejaarde. Faber is geen kreupele seniele man. Integendeel. Inmiddels 85 jaar verkeert hij nog in een uitstekende gezondheid. Zo rijdt hij iedere dag auto. Berouw over zijn daden heeft hij niet. En dat neem ik hem bijzonder kwalijk.
Eerlijk gezegd is het een enorme schande dat een ‘beroepsmoordenaar’ (want zo werd hij genoemd door de commissie die over een eventuele gratie ging voor zijn aandeel aan tussen de 23 en 40 moorden) van zijn kaliber in de Europese Unie anno 2007 vrij mag rondlopen.
De VVD, PvdA en SP vragen na perspublicaties deze week aan justitieminister Hirsch Ballin om maximale druk op Duitsland uit te oefenen om Faber alsnog achter de tralies te krijgen.
Volg de zaak ook op http://www.onderzoekoorlogsmisdaden.nl

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken