Weblog

Schaamteloos

zaterdag 16 juni 2007

Iedere avond, als ik niet op reis ben, lees ik NRC Handelsblad. Terwijl ik donderdag nog serieus overwoog om mijn dure abonnement op te zeggen bij gebrek aan goede reportages en interessante researchverhalen de laatste tijd (*), zag ik vrijdag voorlopig van dat voornemen af. Op die dag, gisteren dus, beschreef op pagina 2 verslaggever Joep Dohmen hoe voormalig Groen Links-boegbeeld Paul Rosenmöller zich verrijkt. Stond de oud-havenvakbondsman vroeger nog op de barricade voor een eerlijk arbeidersloon. En pleitte hij als Tweede-Kamerlid nog voor nivellering en tegen exorbitante salarissen. Nu verdient hij 226.434 euro per jaar; bij de IKON is hij goed voor 133.926 euro en door allerlei commissariaten en klussen bij inspraakclubs strijkt hij daarnaast nog eens een slordige 92.508 euro op. Dohmen rekende uit dat onze Paul 194.434 euro uit semi-publieke middelen incasseert en dat is boven de Balkenende-norm van 171.00 euro, wat als ethische grens wordt beschouwd. Daarboven ben je een dief van de gemeenschap. In de praktijk betuigt Rosenmüller dus geen solidariteit met zijn veel slechter betaalde omroepcollega’s of secretaresses. Schaamteloos suggereert dit wandelende reclamebord voor uiterst rechts dat hij wat geld terugstort. Alsof hij het niet eerder wist. Wat stelt links nog voor, vraag ik me af. Zijn we niet toe aan een revolutie waarbij Paul níet op de barricade staat?

(*)Eerlijk gezegd heb ik het ook wel gehad met de meeste columnisten van NRC -ga je graf in of zoek ander werk- en stoorde ik me aan de foutieve dateline ‘Gazastad/Ramallah, 14 juni’ bij het verhaal van de correspondent in het Midden-Oosten. Het artikel werd niet in Gaza geschreven, daar was Oscar Garschagen, die overigens prima werk levert, op die dag niet, maar een week eerder. Een journalistieke pekelzonde van de redactie.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken