Weblog

Verwachtingen Bis

dinsdag 31 maart 2009

drankje

De verwachtingen van de Afghanistan Conferentie zijn hoog gespannen. Maar is dat wel terecht? Vraag ik me vandaag af in De Pers.

Zelden tot nooit bezoek ik conferenties. Te saai, te voorgekauwd. Maar vooruit de krant wilde graag dus ik toog naar Den Haag. De blauwe loper was uitgerold, 79 vlaggen vormden samen met pastelkleurige tulpen een erehaag voor een schare aan internationale hoogwaardigheidsbekleders.

In het Haagse World Forum in Den Haag wordt vandaag de toekomst van Afghanistan bepaalt en minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert ('zeg maar Bert') Koenders heeft er alle vertrouwen in. Handenwringend: ‘We gaan het contract met Afghanistan vernieuwen.’ Wat daarin staat is eenvoudig: Afghaanse burgers moeten de taak van militairen overnemen, ‘een civil surge’, en een regionale aanpak samen met buurlanden Pakistan en Iran moet de vrede nu eindelijk binnen handbereik brengen.

In de wandelgangen van het congresgebouw demptde gisteren een Navo-bron een te groot enthousiasme. ‘Noem de conferentie een bouwsteen voor toekomstig succes,’ zei hij zuinig. Dat er acht jaar na de verdrijving van het taliban-regiem een conferentie moet worden georganiseerd waaraan 72 landen en 10 internationale organisaties deelnemen is een veeg teken, erkende hij. Verwachtingen zijn er al zo vaak geuit. En er is weinig uitgekomen.

Lees zelf verder Top is een bouwsteen, meer niet

De foto is een verkoper van ijs met limonadesmaak in Tarin Kowt met jonge klanten. Die handel loopt nog altijd gesmeerd.

Labels: Afghanistan 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken