Weblog

Kleintje Muurkrant Bedreigd

dinsdag 01 september 2009

 

Binnenland nieuws voor de verandering. Met wapengekletter, dat wel! Agitprop Kleintje Muurkrant ligt namelijk onder vuur. De linkse voorloper van Geen Stijl lijkt te bezwijken onder enorme hoge dwangsommen. Dat schrijf ik vandaag ik De Pers. ... Voor wie de geschiedenis niet kent: Wat begon in 1977 als de lokale Muurkrant Den Bosch groeide uit tot de schrik van kapitalistisch Nederland. Multinationals, kabinetten, geheime diensten tot de Scientology Kerk en de  praktijken van teakhoutboeren. Al 14 jaar, wordt iedereen op het internet via www.stelling.nl met in vitriool gedoopte pennenvruchten getreiterd.  Het rechtse broertje  Geen Stijl volgde jaren later.

Advocaat Eric Kuijpers van KDK-advocaten (zie foto) uit Leiden dreigt nu een einde te maken aan de oudste shockblog van Nederland. Op de site van Kleintje Muurkrant werd hij beticht van het inpikken van een lucratief octrooi en het 'kapot procederen' van een handelspartner. Dat was tegen het zere been en Kuijpers bezorgde een serie dagvaardingen op het redactieadres, een voormalig kraakpand in Den Bosch.  Het Hof wees hem in juli 51.000 euro aan verbeurde dwangsommen  toe omdat er niet juist was gerectificeerd. Het bedrag plus de proceskosten lijkt de nekslag voor Stichting De Stelling, waaronder Kleintje Muurkrant valt. De bestuursleden worden hoofdelijk aansprakelijk gesteld en moeten bij betaling noodgedwongen het bijltje erbij neergooien.  De schuld komt boven de 10.000 euro aan boetes die al is overgemaakt. 'Faillissement dreigt,' laat een ingewijde weten. Tot nu toe zijn de boetes opgebracht door lezers en donateurs.

De oorzaak van alle ellende ligt vooral bij de aanpak van het nieuws. Aan het journalistiek adagium: 'één bron is geen bron, heeft Kleintje Muurkrant zich nooit gehouden,' meldt een lezer. Nuance is soms ver te zoeken al lijken in dit geval de opponenten aan elkaar gewaagd. Advocaat Kuijpers verspreidde tot voor kort een visitekaartje waarop hij staat afgedrukt met een geweer en twee vuistvuurwapens en daaronder de slogan 'eerst schieten dan praten.'  Als om commentaar wordt gevraagd dreigt hij: 'Als u gaat lasteren, krijgt u ook een proces aan u broek.' De advocaat van Kleintje Muurkrant, Marten J. Jeths, wenst me geen commentaar te leveren. 'In het belang van de zaak.' De artikelen waarin Kuijpers lijdend voorwerp is, zijn van de site gehaald maar terug te vinden via www.archive.org

Het verspreiden van het vrije linkse woord heeft de Bossche activisten de laatste vier jaar al 20.000 euro gekost. Zo moest ook 10 mille worden overgemaakt aan een accountbureau in Bussum omdat in de kolommen werd gesuggereerd dat personeel klanten bedreigde. Door de financiële sores verschijnt de papieren versie van Kleintje Muurkrant al een jaar niet meer. Sinds juni worden ook geen nieuwe berichten op de website met wekelijks 5.000 bezoekers  gezet.

De vrijheid van het linkse woord dreigt sowieso langzaam te stikken. Wurgcontracten, zogenaamde 'vaststellingsovereenkomsten' zoals  gesloten met zakenman Hans Melchers zijn ware killers. Medewerkers van Kleintje Muurkrant verweten de multimiljonair de hand te hebben in de dood van diens echtgenote om zo leveranties van grondstoffen voor gifgassen aan Irak te verzwijgen. Om vervolging te voorkomen verplichtte Kleintje Muurkrant zich de naam van de multimiljonair in publicaties niet meer te noemen op straffe van 100.000 euro.  

Zie De Pers

Op de foto die ik van internet heb geplukt de dreigende advocaat Kuijpers in toga. Zo opgeblazen stoer zie ik ze niet vaak in een oorlog. Trouwens, voor dit visitekaartje is de strafpleiter door de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk veroordeeld. Wat ik van 'Rambo Eric' vind? Als je je zo laat fotograferen moet je niet zo flauw zijn om anderen de les te lezen. 

Labels: journalistiek 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken