Weblog

En de winnaar is...

maandag 14 december 2009

  

Zo tegen de Kerstdagen socialiseer ik graag. Even geen oorlogsstress. Een ideale gelegenheid bood zich gisteren aan bij NCRV's Nationale Nieuwsquiz waarvoor ik was uitgenodigd samen met een rits fantastische vrouwen.... En fantastische mannen uiteraard. Het was al weer mijn vierde deelname aan de leukste nieuwsquiz van het land. 'Je begint te lijken op Relus ter Beek, zei presentatrice Mieke van der Weij. De oud-PvdA-politicus behoorde ook zo'n beetje tot de inventaris. Ik glunderde want waar anders ontmoet je op een koude zondagnamiddag zoveel leuke prominenten?

Zo zag ik na lange tijd weer zangeres Ellen ten Damme. 'Ik heb je nog op schoot gehad,'zei ik. 'Zeker als baby.' Nee, bij een praatprogramma van Dolf Jansen jaren geleden. Wist ze niet meer. Ik wel.  Ellen kan niet alleen goed zingen maar is ook erg slim. 'Rampje hier, rampje daar. Ben niet zo goed op de hoogte,' zei ze onterecht over haar deelname.  Op het eind van de avond bood ze me haar prachtige nieuwe CD aan 'Durf jij?'met de teksten van Ilja Leonard Pfeijffer.  (ze schreef op de cover: 'Jij durft toch wel? Jij durft alles!') Ze zingt:  'Ik weet je naam niet, maar dat geeft niet. Ik heb je zelf nog nooit gezien. Maar houd ik van jou, maar dat heeft niet met jou te maken, heel misschien.' Die ondefinieerbare, ontastbare twijfel schuilt wel in Ellen.

Presentator Harm Edens ken ik inmiddels al een kwart eeuw en eindredacteur Eric van Onna niet veel korter. Verder was er mijn vaste favoriete kok Pierre Wind die me even flink knuffelde voor de foto. Collega van De Pers Robert Vuijsje ken ik ook al 15 jaar. Tevreden knikkend keek hij rond en vond ons 'allemaal nette mensen'. Hij was zo vriendelijk alle foto's te nemen. Na afloop zei ik hem dat als het schrijven uiteindelijk toch niks wordt hij altijd nog fotograaf kon worden. En hoe deed hij het in de quiz? Verwijzend naar zijn  Gouden Uil Literatuurprijs dit jaar, zei-ie: 'Als je eenmaal zit, wil je ook winnen.'  Maar de meeste belangstelling kreeg ik van de vrouwen.

NOS-journaalpresentatrice Laïla Abid leerde ik kennen als een vrouw met een betoverende glimlach. Ze vond het 'hartstikke gezellig' met mij. Net als trouwens Eenvandaag-journaliste Liesbeth Staats (links op de foto) die over de quiz zei: 'Ik ben verbaasd over mijn eigen prestatie.' Dat was ook Hart van Nederland- presentatrice Evelien de Bruijn (midden): 'Ik wil gewoon winnen.'

Economiste Heleen Mees  die normaliter de wereld vanuit New York beziet, bleek ditmaal ook weer de wijsheid in pacht te hebben. 'Hele Hollandse vragen maar een fantastische ervaring.' En  PvdA-Tweede Kamerlid Mei Li Vos viel me pardoes om de hals. 'Hartstikke fijn.' (zie beiden op de bovenste foto.)

Presentatrice Hanneke Groenteman was net oma geworden en zei na afloop. 'Arnold, ik vond het gewoon leuk om jou weer eens te zien.' Dat vond ik dus ook.

Wie wint kunt u zien op 29 december Nederland 2 vanaf 20.50 uur. Hoe dan ook: de morele winnaar ben ik (maar dat had u al begrepen).

 

 

Labels: roddel & achterklap 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken