Weblog

Spreekbeurt & MasterClass

donderdag 12 september 2013

alt

Altijd al een spreker willen aanhoren over oorlogsverslaggeving & internationale politiek? Over het vervolgen van oorlogsmisdadigers uit WO2 tot heden? Of iemand die spannend kan vertellen over ruim dertig jaar ervaring aan fronten in Afghanistan, Irak, Syrië en 20 andere conflicten?

Geen studeerkamergeleerde, maar iemand met eigen vergaarde kennis en bovendien ongebonden? En tegen een redelijke prijs? Dan bent u bij mij op het juiste adres!

– Ik geef een spreekbeurt* geschikt voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs tot universiteiten en post-academische opleidingen in Nederland en Vlaanderen: Over het werk van (oorlogs)journalisten, de invloed van de media op conflicten en smakelijke, interessante weetjes en feiten van het front en uiteraard Q & A.

– Aan bedrijven en overheidsorganen geef ik in de cursus 'Iedereen een HELD!' - hoe hou je de motivatie scherp in extreme omstandigheden. In een boeiende stijl, waarbij lichte ironie niet ontbreekt, leg ik de geheimen bloot waarom de één wel moed heeft en de ander niet. En hoe je jezelf 'lef' kunt aanleren. Ik toon wat voor mechanismen spelen bij het overleven in tijden van tegenspoed en gevaar. Ik schets hoe je de factor 'geluk' kunt beïnvloeden. Hoe je in complete chaos en gevaarlijke situaties toch overzicht houdt. Welk inzicht je nodig hebt om te plannen, als er op het eerste gezicht niets meer te plannen valt. Kortom: overleven op het scherpst van de snede! Na mijn peptalk is niemand meer bang! **

– Voor opleidingen tot journalist of voorlichter geef ik Masterclasses Oorlogsverslaggeving. Behandeld worden de theorie in 'geschiedenis van de oorlogsverslaggeving', de praktijk in 'Overleven aan de frontlijn', 'embedded-journalistiek' en 'journalistieke oorlogsethiek'. Alles gebaseerd op eigen ervaring en een achttal boeken.***

U kunt reageren via email: arnold.karskens@skynet.be

Afspraken over spreekbeurten worden aangegaan met een lichte slag om de arm vanwege mogelijk werkzaamheden elders in de wereld. In dat geval kan voor vervanging worden gezorgd of schuift de spreekbeurt op.

* 1000,-- Euro. Exclusief reiskosten en BTW (voor Nederland verlegd als u ook een BTW-nummer heeft). Spreekbeurt van maximaal drie uur, op te delen in twee groepen. Aanpassing van onderwerpen is mogelijk.

** 1.250,-- Euro. Exclusief reiskosten en BTW (voor Nederland verlegd als u ook een BTW-nummer heeft ) Spreekbeurt van maximaal 2 uur.

*** 1.500,-- Euro. Exclusief reiskosten en BTW (voor Nederland verlegd als u ook een BTW-nummer heeft). College van maximaal zes uur, op te delen in twee groepen. Aanpassing of uitdieping van onderwerpen is mogelijk.

Alles is ook te boeken via Speakers Academy.

Op de foto uit 2010 genomen in Jemen zit ik naast een voormalige lijfwacht van Osama Bin Laden. Ik bedoel maar...

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken