Weblog

Pleased to meet you (1)

vrijdag 01 mei 2015

De komende tijd toon ik mijn altijd aanwezige, maar niet altijd duidelijk zichtbare, warme zijde. Bekende en minder bekende mensen haal ik voor mijn camera in een 'selfie' met wat korte informatie over wie, waar en waarom. Prettige ontmoetingen dus. Ziet u mij lopen en denkt u, ik wil ook met jou op de foto want ik vind je aardig en ik heb zin en tijd, dan wie-weet.

Theodor

Columnist Theodor Holman. Bij café Eik en Linde op 24 april 2015 in Amsterdam voor interview nummer zes in mijn serie 'Journalist te koop'. Volgens Theodor heeft 60-70 procent van de Nederlandse journalisten simpelweg het verkeerde vak gekozen. Haha.

minister

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in café-restaurant Plantage in Amsterdam op 30 april 2015 na een opname van Studio PowNed. Niets liet zij los over een eventuele opvolging van Mark Rutte als premier. Van mij mag ze, overigens. Ik sprak over actie 555 Nepal. Na afloop dronken we een glas bruisend.

stax

NOSjournaal-presentatrice Dionne Stax in Studio 1 in Hilversum op 1 mei 2015. We waren daar voor opnamen van VARA's scholierendebatwedstrijd 'Op weg naar het Lagerhuis'. Dionne vind ik een vakvrouw: 'Je bent mijn favoriet', zei ik. En ik drukte haar op het hart dat mijn kritiek op het NOSjournaal nooit persoonlijk genomen moet worden. Dat doet ze niet, ziet u zelf.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken