Weblog

Pleased to meet you (2)

dinsdag 19 mei 2015

 Mali selfie

Weer leuke, spannende en vooral warme dagen in Mali. In de hoofdstad Bamako op 16 mei 2015 in gezelschap van Boubou Sidibe (l) die naar Europa wilt, desnoods per boot en Boubou Sow (r), die er halverwege Algerije vanaf zag, want de weg en het water zijn 'te gevaarlijk'. Wat ik denk en schrijf over het vluchtelingenprobleem kunt u in deze AK-74 column of het verhaal met alle argumenten Twaalf maal waarheid en leugen over bootvluchtelingen in TPO Magazine lezen.

 Karskens meets Joost Niemoller

Een interessant gesprek met collega Joost Niemöller van De Nieuwe Realist op 8 mei 2015 aan het IJ in de prachtserie 'Journalist te koop' (8).Misschien wel de meest openhartige serie over de Nederlandse journalistiek ooit. Joost houdt, net als ik, van appeltaart en neemt, net als ik, geen blad voor de mond. 'Mensen geloven journalisten niet meer, dat vind ik bemoedigend'.

 rena netjes

Ook op 8 mei 2015 liep ik collega en Midden-Oostendeskundige @RenaNetjes tegen het lijf. We zien elkaar wel eens bij programma's en debatten en nu dus in de kroeg als échte journo's. Rena wordt gezocht voor terroristische activiteiten in Egypte, by the way, maar laat zich door niks en niemand bang maken. Ze houdt van bitterballen dus een reporter pur sang.

annabel selfie

Op 7 mei 2015 interviewde ik de adjunct van opiniesite Jalta.nl, Annabel Nanninga, in Leiden voor de serie 'Journalist te koop" (7). Annabel was, net als Joost Niemöller ooit links, maar is naar rechts opgeschoven. Je kunt ook zeggen dat zij de verworvenheden van links, zoals goede zorg,  gelijkheid en kritische vrijheid van meningsuiting met alle macht, wilt verdedigen. Ze haalt uit naar de truttigheid bij de Volkskrant en de slechtste journalisten van Nederland. Een prettig gesprek wat leuk leesvoer oplevert: 'Die Aaf Brandt Corstius is de oermoeder van wezenloze meisjesproza'.

 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken