Weblog

Pleased to meet you (8)

zaterdag 28 november 2015

Karskens meets Martin Sommer

Eerlijk gezegd is november niet mijn favoriete maand van het jaar, maar gelukkig waren er wel enige interessante ontmoetingen die vreugde brachten. Zoals met Volkskranttopper Martin Sommer. Martin is het zwarte schaap bij het voorheen katholieke dagblad en schrijft op wat mensen pas later door hebben. Zoals over de gevolgen van de stroom vluchtelingen richting Europa. We kennen elkaar van onze auteurstijd bij uitgeverij Meulenhoff dus het werd niet alleen een interessant maar ook vooral een prettig gesprek. 'Die aap moet van je schouder.' Wie het wil nalezen, hier de link.

Karskens meets Jan Dijkgraaf

Eveneens boeiend en openhartig was de ontmoeting met Journalist en columnist Jan Dijkgraaf. En wel in Rotterdam. Jan ken ik van de tijd dat hij nog werkte bij Panorama, ergens in de vorige eeuw. Zoals alle mannen met ballen heeft hij vijanden en als dat ook nog collega's zijn is dat altijd smullen. 'Op mijn werk heb ik nooit geschreeuwd, maar ik kan wel iemand met een glimlach ontslaan.' Jan zei rake dingen.

pegida 1

pegida2

Verder was ik voor omroep PowNed aan de Oostenrijks/Sloveense grens en aan de Duits/Tsjechische grens om de verhalen te horen over de enorme asielzoekersstroom die Europa dit jaar treft. U kunt hier een uitzending van Studio PowNed van 12 november 2015 terugzien met voor- en tegenstanders.

Brussel

En uiteraard liep ik op 17 november rond in Sint-Jans-Molenbeek. Bekijk een korte impressie. De Brusselse deelgemeente kwam in opsprak omdat zoveel Jihadisten deze wijk gelegen tegen het centrum als hun thuisbasis zien. Onder andere de lieden die op 13 november een slachtpartij met meer dan 130 doden aanrichtten in Parijs. November, zoals ik zei, is geen fijne maand.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken