Weblog

Pleased to meet you (5)

zondag 26 juli 2015

China met Mao

Drukke tijd met reizen in de maand juli. Zo ontmoette ik Mao Zedong in Beijing. In het echt in het mausoleum aan het Tiananmen-plein waar hij ligt opgebaard (fotograferen verboden) en als portret bij de ingang van de Verboden Stad. Onderweg in treinen en bussen las ik het boek 'Mao's Massamoord' van Frank Dikötter. Hij berekende dat Mao's masterplan voor ontwikkeling, De Grote Sprong Voorwaarts, tussen 1958 en 1962 ruim veertig miljoen Chinezen de dood heeft ingejaagd door honger en geweld. Een zin uit het boek blijft me sterk bij. 'Omdat de moderne wereld worstelt met een evenwicht tussen vrijheid en regulering, mag in een veel algemener opzicht de catastrofe die destijds werd ontkend, ons eraan herinneren hoe volstrekt misplaats het idee van staatsplanning is als antigif tegen chaos.' Niet onwillekeurig moet ik daarbij denken aan de huidige Europese Unie en de Griekse crisis.

Wandeling
Voor de verre reis naar het Oosten ontmoette ik presentator Sander Kramer tijdens de pname van het prachtprogramma De Wandeling. U kent het vast: praten in de vrije natuur over ervaringen en beweegredenen. In de duinen van Bloemendaal sprak ik over de Tweede Wereldoorlog, mijn boeken en wat al niet meer. Het was een leuke dag die we afsloten met deze selfie. De uitzending is op maandag 31 augustus om 19.20 uur NPO2. Kijken dus.

Rob Hoogland

Een man die ik al heel lang een hand wilde geven is De Telegraaf-columnist Rob Hoogland. Want vrijdenkers zijn de krenten in de democratische pap, de essentiële tegendruk bij de waan van de dag. Hier zitten we gebroederlijk op de radioredactie in Hilversum bij 'De Zomeravonden van WNL' gepresenteerd door Wieger Hemmer. We waren uitgenodigd om een uur lang te kletsen over ons werk. Rob neemt binnenkort afscheid als meest gelezen stukjesschrijver van de grootste krant van het land en ik keek terug op zijn werk van het afgelopen half jaar. Dus, naast hoe ik graag vakantie vier (in korte broek in de hangmat in mijn eigen tuin), over de asielmaffia en de jacht op oorlogsmisdadigers. Zeer de moeite waard om terug te luisteren.

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken