Weblog

Persvrijheid is geen persgelijkheid

woensdag 07 november 2018

kop

Hier het videoverslag van GeenStijlErnst Lissauer en TPO over het aanbieden van het Zwartboek NOS Journaal aan de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van Tweede Kamer op 6 november 2018. (De tien delen van Zwartboek NOS Journaal kunt u los nalezen op de website van The Karskens Times. Wilt u de zaak met uitgebreide brief aan Tweede Kamer in één groot pdf-bestand dan moet u dat 5 eurootjes (of meer voor de goede zaak) overmaken. 

Stuur daarvoor een mail naar contact@TheKarskensTimes.com

Deze tekst sprak ik uit: 

'U kent me als oorlogsverslaggever. Maar ook in Nederland sta ik aan het front. Want ook hier woedt een strijd: de Slag om de Waarheid.

Vandaag VandaaHierbij VanfVaoverhandig ik u het Zwartboek NOS Journaal. Een samenstelling van eigen waarnemingen en reacties van mensen die de NOS Nieuwsdienst volgen, met name het NOS Journaal. 

 

Het zijn tien vangsten opgevist tussen grofweg oktober 2017 en september 2018.

De vraag vooraf is: houdt die NOS zich aan de eigen journalistieke code? Die schrijft voor dat de NOS de hoogste journalistieke eisen hanteert van evenwichtigheid, zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, ongebondenheid en onbevooroordeeldheid.

Na een jaar verzamelen luidt het antwoord: neen!

Ik ben gestuit op, wat ik noem, een zweem van christenhaat, antisemitisme en discriminatie jegens blanken. Nederlandse politieke partijen en presidenten die niet de goedkeuring kunnen wegdragen van de NOS-redactie worden onfair behandeld. De NOS liegt met statistieken en zwijgt over humanitaire rampen indien niet opportuun. Er is sprake van sjoemeljournalistiek. Zelfs de basisregel van de journalistiek -hoor en wederhoor- verzaakt het best bekeken nieuwsprogramma op de Nederlandse televisie.

Dit Zwartboek NOS Journaal opent voor vele Nederlanders de ogen. En ik spreek de hoop uit dat binnende commissie OCW een discussie wordt aangezwengeld. Want eerlijke en politiek gebalanceerde nieuwsvoorziening is de hoeksteen van een rechtsstaat en essentieel voor een democratische samenleving. 

In dit zwartboek doe ik enkele aanbevelingen. Waaronder een academisch onderzoek naar de berichtgeving van het NOS Journaal van de laatste vier jaar, dit als leerstof voor de toekomst. Verder pleit ik voor een vermindering van het staatsbudget voor de NOS Nieuwsdienst. Het vrijgekomen geld zou kunnen worden verspreid over actualiteitenrubrieken van de omroepen -zolang alle stromingen worden bediend- en over serieuze nieuwsblogs op internet. Deze herverdeling biedt de nieuwsconsument een breder informatiespectrum en vormt een sterk wapen tegen nepnieuws. 

In naam van de vaderlandse journalistiek en als kenner van de oorzaak van vele oorlogen, verzoek ik de Tweede Kamer: grijp in. 

In Nederland is sprake van persvrijheid maar niet van persgelijkheid.

 

Wie de 10 vangsten Zwartboek NOS Journaal wil teruglezen, klik op deze link. Onderaan deze 10e vangst vindt u de verwijzingen naar eerdere uitgaven. 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken