Weblog

Bye Bye 2021

dinsdag 28 december 2021

 

openingsfoto

Lieve lezers van The Karskens Times. Traditiegetrouw plaats ik op het einde van het jaar mijn persoonlijke overzicht van hoogtepunten én dieptepunten van de afgelopen 12 maanden. 

Vriend én vijand wens ik een fijn en vooral een gezond 2022.

 

Beste prestatie in 2021?

CvdM

Met Omroep Ongehoord Nederland de status van aspirant-omroep bereiken. Als team -met Reinette Klever en Peter Vlemmix- schreven we een solide Beleidsplan en dienden dat -filmpje- op 30 januari in. Ook overtuigden we drie commissies van de noodzaak van dat ándere geluid. 

 Arnold

En dan op 9 juli is de erkenning binnen! Alle leden bedankt. Filmpje.

Mijn langste rechtszaak in 2021?

CABR

Verloren op 17 november. Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden vs. de Staat der Nederlanden om toegang tot het CABR (Nationaal Archief) in de zoektocht naar de laatste voortvluchtige WO2-oorlogsmisdadigers. In strijd met internationale verdragen als het Genocide Verdrag en de Geneefse Conventie weigeren kabinetten Rutte 1-2-3 de dossiers open te stellen voor slachtoffers of hun vertegenwoordigers. De rechtszaak sleept al vijf jaar aan! Met oa collega Hans Knoop speur ik in kaartenbakken en talloze dossiers. Zie filmpje. En ja, we gaan in beroep. Want je kunt praten óf doen!

De beste Nederlandse politici van 2021?

bbb

De oppositie van PVV tot BBB met daartussen in FvD, JA21 en BVNL. Ze maken van de Tweede Kamer geen Slaapkamer. Wij, als omroep ON!, laten ze graag aan het woord zoals op 9 juni en op 21 december in Binnenhof Report. 

pepijn1

Mijn helden van 2021?

Demo 28 maart

De duizenden demonstranten tegen coronamaatregelen en QR-samenleving. Op het Malieveld in Den Haag en het Museumplein laten ze zich natspuiten en keren iedere week terug. Het geweld komt -op een enkele maal na- van de Staat. Een samenvatting.

Best geschoten beeld in 2021?

Eindhoven waterkanon still

Het beeld (3'07") geschoten bij een demonstratie in Eindhoven op 24 januari gaat de hele wereld over. De inzet van het waterkanon, recht op het hoofd van de vrouw die wegloopt, is totaal overbodig. 

Meest ingrijpende gesprek in 2021?

Beste emotionele interview

Op 28 februari op het Museumplein vertelt een vader mij dat zijn zoon zichzelf van het leven heeft genomen, mede als gevolg van het sociale isolement door de corona-lockdown. Dan schrik je. Het zijn de verhalen die er écht toe doen.

Beste frontverslaggeving in 2021?

demo arrestatie

Op 28 maart op het Museumplein word ik bij een demonstratie door de ME aangehouden en per bus weggevoerd, ondanks het tonen van een politieperskaart. Mijn verslag ‘Het zijn Oost-Europese toestanden’ kunt u terugzien in ON! & Vrienden #4 en #10

Het gevaar van 2021?

peter r de vries

De wankele rechtsstaat: van het lastigvallen van journalisten door activisten, als de brandbom tegen het huis van Willem Groeneveld op 19 augustus in Groningen tot de moord door de Mocro-maffia op Peter R. de Vries op 15 juli. Zwakke heelmeesters à la Rutte maken stinkende wonden.

Beste journalist van 2021?

Flavio

Flavio Pasquino. Met videokanaal Blckbx heeft hij een interessant medium neergezet, wars van doorsnee geluiden. In het ON!-programma Het Panel is hij in gesprek met een andere vrijdenker Max von Kreyfelt van Café Weltschmerz

De moedigste journalist van 2021?

Assange

Julian Assange. Oprichter van Wikileaks en sinds 2010 in feitelijke gevangenschap voor het publiceren van mensenrechtenschendingen door het Amerikaanse leger in Irak en Afghanistan. Zijn quote: 'Als journalistiek goed is, is het per definitie controversieel’, deel ik van harte.

De journalistieke daler in 2021?

Righton 2

Natalie Righton. De Volkskrant-journaliste twittert op 20 augustus dat ik -verklaard tegenstander van embedjournalistiek- in Afghanistan bij het Nederlandse leger heb gelogeerd. Onzin! Vragen om bewijs blijven onbeantwoord. Als ze hierover jokt, wat verzint ze dan nog meer?

 

Pieter klok 30 april

Vreemd is zo'n Volkskrant-kronkel niet. Hoofdredacteur Pieter Klok wijdt op 29 april een redactioneel aan ON! Zijn krant maar ook Trouw vindt de omroep maar niets. Wat een agressie van 'inclusieve' kranten tegen een omroep die nog geen één minuut heeft uitgezonden. Enfin, het heeft ze niet mogen baten....ON! komt op TV in 2022.

Wie het laatst lacht in 2021?

Telegraaf artikel

Interviews geef ik nog nauwelijks, want er wordt zoveel onzin geschreven. De Telegraaf van 11 augustus (‘Wij laten ons door niemand het zwijgen opleggen’ door Rob Goossens) en Panorama van 24 februari (‘Wij zetten niemand weg als gekkie’ door Jarry Popelier) vormen een plezierige uitzondering. 

Slechtste radioprogramma in 2021?

Spraakmakers

Mediaforum van Spraakmakers. De slogan van NPO Radio 1 luidt: ‘Nieuws van alle kanten.’ Talloze malen ging het over wat er allemaal niet aan deugt aan Ongehoord Nederland, maar nóóit (echt nooit) zijn we door KRO/NCRV gebeld voor weerwoord. Sovjetstijl journalistiek. Brrrr. 

Wat écht niet meer kan op TV in 2021?

Angela de Jong

Tv-recensenten die aanschuiven in tv-programma’s is echt passé. Angela de Jong van het Algemeen Dagblad ondermijnt met haar optredens de geloofwaardigheid van de journalistiek, want je kaffert geen praatprogramma uit waar je regelmatig aanschuift. Het is iets als parlementaire journalisten die spreektijd krijgen op een partijcongres. Dat doe je niet!

Beste show van 2021?

Roddelpraat2

Roddelpraat is veruit de leukste show op YouTube. Gepresenteerd door Jan Roos en en Dennis Schouten. Ze hebben niet alleen humor en scoops maar kunnen ook fantastisch rappen, zeg ik jaloers.

Beste tv-optreden in 2021?

 Vooravond

Héél soms mag ik nog op tv opdraven, want mijn mening is niet 'woke', dus dan kan je 't schudden. Maar op 29 april zat ik aan tafel bij Renze Klamer en Fidan Ekiz in De Vooravond. U begrijpt, het tweetal werd kort daarna met ‘niet urgent genoeg’ van de buis gehaald. 

Het beste boek in 2021?

Marianne Zwagerman boek

‘Verslaafd aan drukinkt’ van Marianne Zwagerman. Over de vrije val van De Telegraaf. Boeiend en informatief boek geschreven door een unieke vrijdenkster. 

De leukste sport in 2021?

Golf

Golf. Mijn handicap -speelsterkte- ligt nog lang niet onder de beoogde 30, maar het plezier is er niet minder om. 

Beste Twitteraar van 2021?

 pecolator2

De Nationale Pruttelaar. (@Percolator_HNJ). Altijd scherp en tegendraads. Vrijdenkers zijn enorm belangrijk als verzet tegen intolerante BN’ers en opportunische bedrijven niet-politiekcorrecten, zoals de familie Meiland, economisch boycotten om een persoonlijke mening. Ook enorm goed is @RoelofBouman. Volg die man!

Mijn beste Tweet in 2021?

twitterbericht

Deze tweet van 11 september deed veel stof opwaaien!

Leukste onderscheiding in 2021?

speldje

Speld van je held. Leuk toch!?

Beste podcast van 2021?

kapitein

De Kapiteinenlijn van Erik de Vlieger en Yves Gijrath. Vooral dit moment uit mei waarin de Amsterdamse grachtengordel-dino Henk Spaan met de grond wordt gelijkmaakt. 

Zwakste moment in 2021?

Ik werd stil na het publiceren van een portret over mij door de Groene Amsterdammer van 20 oktober. Het had een uitgekookte typisch communistische geheime dienst-aanpak waarbij tegenstanders ‘sluipende schizofrenie’ aangewreven krijgen, zoals bij mensenrechtenactivist Vladimir Boekovski. De Groene, ooit het recalitrante jongetje van de klas, is verworden tot slippendrager van regering en EU. 

Belangrijkste toespraak in 2021?

benelux parlement

Op 18 oktober heb ik voor het Benelux-parlement een toespraak gehouden met de titel: ‘Regeringen en MSM zijn de gevaarlijkste verspreiders van nepnieuws’. Daarin leg ik uit dat -als het aankomt op invloed en misleiding- reguliere nieuwsbronnen véél gevaarlijker zijn dan meningen op sociale media. Denk maar aan de aanval op Irak in 2003, waar zogenaamd massavernietingswapens lagen opgeslagen. Kranten en TV liepen als blinde paarden achter de leugens van Westerse regeringen aan met als gevolg dat het Midden-Oosten nog steeds de wonden likt. Over deze grove dodelijke misinformatie hoor je zelden iets. 

Beste columnist in 2021?

plasterk

Winnaar dit jaar is Roland Plasterk omdat de oud-bewindsman toegeeft dat zijn PvdA -en alles wat daarom heen zweeft- de realiteit over klimaat uit het oog heeft verloren. Goede tweede is Leon de Winter, scherp op fake news van de MSM en het gevaar Iran. Beiden zijn Telegraaf-columnisten, maar dat is toeval. 

Best verdiende onderscheiding van 2021?

ZP JOurnaal

Het erelidmaatschap van omroep Ongehoord Nederland aan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Traditie is het cement in iedere samenleving, iets wat links-liberaal Nederland kapot maakt. Zie de uitreiking van de oorkonde in het Zwarte Pietenjournaal #4.

  
De foto bovenaan de pagina nam ik dit voorjaar op Mallorca, eiland in de zon.

Nieuwsgierig naar mijn vorige jaaroverzichten? Lees terug: Bye Bye 2020, 2019201820172016201520142013, etc. etc. 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken