Weblog

Zwartboek NOSjournaal

woensdag 20 september 2017

Hoe betrouwbaar en onafhankelijk is het NOS-journaal? Deze vraag stelt menig nieuwsconsument. TheKarskens Times, luis in de journalistieke pels, begint daarom met een inhoudsanalyse. Afhankelijk van het resultaat begint TKT namens gedupeerden een rechtszaak. Uw hulp is daarbij onontbeerlijk.

Wij vragen u items aan te leveren waaraan u zich hebt geërgerd omdat de waarheid grof geweld is aangedaan, of omdat de waarheid dermate is verdraaid of gemonteerd dat u in een bepaalde denkrichting bent gedrukt, of omdat het échte nieuws is verzwegen, of omdat er onvoldoende weerwoord is gevraagd, of omdat met herhaling nepnieuws is verspreid, omdat er te weinig sprake is van pluriformiteit, of omdat er sprake is van vooroordelen ten opzichte van een bepaald persoon, nationaliteit, ras, geloof of politieke overtuiging. 

Kom met duidelijke actuele voorbeelden liefst met dag van uitzending, de presentatie, de maker en geef uitleg. Ga niet verder terug dan tien jaar geleden. Wie niks maakt, maakt ook geen fouten. Dus versprekingen en bloopers blijven buiten beschouwing. Net zo goed als Tweets. Het gaat om het officiële product waar verslaggevers, redacteuren, eindredacteuren en chefs naar hebben kunnen kijken. 

Stuur uw informatie naar contact@thekarskenstimes.com

En/of naar postbus 12830, 1100 AV te Amsterdam.

Deadline staat op 31 december 2017. Tussentijds komt er verslag waarin we ook verwijzen naar eerdere onderzoeken om te bepalen of er sprake is van verbetering dan wel verslechtering. Dus blijft tuned! De vijf beste voorbeelden ontvangen een boek van mijn hand.

Waarom het NOSjournaal?

Het best bekeken nieuwsprogramma kost de Nederlandse belastingbetaler jaarlijks zo’n vijftig miljoen euro, inclusief de kosten voor de radionieuwsuitzendingen, teletekst, apps en website. Een hoop geld. Dus de ‘staatsonderneming’ mag best een keer tegen het licht worden gehouden.

Wat doet TheKarskensTimes met deze informatie?

Op de eerste plek wordt uw input gecontroleerd en in verschillende versies geplaatst op TKT. De duidelijkste voorbeelden worden in het eindproduct voorgelegd aan het NOSjournaal voor een reactie. Vervolgens is het de bedoeling dat de uitslag met hoor-wederhoor (jaja, daar doet TheKarskensTimes aan) op de site verschijnt.

Het NOSjournaal wordt betaald uit de algemene middelen, grotendeels belastinggeld. Dus mochten er zaken aan het licht komen die indruisen tegen de gedragscode van de NOS, behoort aangifte bij het Openbaar Ministerie met verzoek tot vervolging zeer zeker tot de mogelijkheid.

Blijft het hierbij?

Dat is de vraag. Als het aanslaat kunnen we het onderzoek uitbreiden naar andere programma’s van de NPO. Bijvoorbeeld: In hoeverre komen alle geluiden uit de samenleving nog wel eerlijk verdeeld voor het voetlicht bij de publieke omroep? Daarbij gaat het vooral om de verdeling van de zendtijd op goed bekeken uren en zenders. Het mooie van het Nederlandse omroepbestel met de waaier aan zendgemachtigden is dat iedereen gehoord kan worden. Althans dat is de opzet, vraag is of dat ook gebeurt met uw centen. Ook zoeken we mogelijk een antwoord op de vraag of ‘embedded journalistiek’ of reisjes met Niet-Gouvernementele Organisaties de nieuwsstroom naar uw huiskamer sturen.

Waaraan is géén behoefte?

Scheldpartijen en complottheorieën. Beperk u dus tot concrete voorbeelden. Wellicht is er een vakgroep ‘journalistiek’ bij een opleiding die ook een steentje kan bijdragen.

Wat is wél nodig?

Geld. Euro’s voor het onderzoek - zaken moeten gecheckt worden, niet waar? - en wellicht kijkt in bepaalde gevallen een jurist naar de zaak. Bijvoorbeeld of er sprake is van smaad of laster én zeker of er voldoende gronden bestaan voor een rechtszaak.

Dus geef gul. Het recht in Nederland (en de rest van de Europese Unie) moet van u komen, de burger, de kijker, de belastingbetaler! Doneer hier.

POWER TO THE PEOPLE

Arnold Karskens

Journalist van het volk

Zie de vangsten (inmiddels bijgewerkt tot 4 september 2020):

Vangst 16 (annex)

Vangst 15 (annex) 

Vangst 14 (annex)

Vangst 13 (annex)

Vangst 12 (annex)

Vangst 11 (annex)

Vangst 10

Vangst 9

Vangst 8

Vangst 7

Vangst 6 

Vangst 5

Vangst 4

Vangst 3

Vangst 2

Vangst 1

 

Check Arnold Karskens

De 16 plus Boeken van Arnold

cover 2

2020. Voor verraders zou geen plaats zijn...(ism Cees van Hoore). Het ontluisterende verhaal over de vervolging van WO2-misdadigers in Nederland tussen 1945 en 2020. Bestel

Cover voor

2019. Alle pijn van de wereld. Een roman over oorlogsverslaggeving die de kern én de gevolgen van een goddelijke gekte blootlegt. Bestel

kleine cover zwart

2020/2019/2018/2017. Een opzienbarende verzameling van fouten, halve waarheden en hele misleidingen door de NOS. Gratis te lezen op de weblog.

S11chermafbeelding 2018-06-06 om 21.05.56 kopie

2018. Operatie laat niets in leven. (ism Henk Willem Smits) Het bizarre leven van Guus Kouwenhoven, Nederlands grootste oorlogsmisdadiger van de laatste decennia. Bestel

nepnieuws scan boek kopie

2018: Nepnieuws explosie. Desinformatie in de Nederlandse media (bijdrage). Bestel

Help, er staat een terrorist in de keuken - door Arnold Karskens

2016. Help, er staat een terrorist in mijn keuken - tips en overlevingslessen bij een terreuraanslag thuis, op het werk of op het terras. Bestel 

journalist-te-koop-arnold-karskens
2016: Journalist te koop, over de onafhankelijke journalistiek die zwaar onder druk staat. Hoe corrupt zijn onze media? Bestel.
 
boekzor
2014. Medeverantwoordelijkheid van de vader van Koningin Máxima bij honderden verdwijningen in Argentinië. Bestel.
 
boekcover2
2014. Hét overlevingshandboek voor gevaarlijke gebieden Bestel
 
2012. De jacht op Gestapo-man Klaas Carel Faber. Bestel
 

rebellen-met-een-reden

   
   

2009. Het verhaal van Nederlanders die vochten onder vreemde vlag. 

ak47_160x241

 

 

 

 

 

 
 
 
 
2007."Oorlog is goed voor slechte mensen" en 46 andere vlijmscherpe columns gepubliceerd in het veteranenblad CheckPoint van QV Uitgeverij!
 
geen_cent_spijt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006. Het verhaal over de grootste leverancier van grondstof voor gifgas aan Saddam Hoessein. Bestel

onze-man-in-bagdad

 
 

 

 

 

 

 

 

 

2003. Onze man in Bagdad. Dagboekaantekeningen uit een belegerde stad in maart & april 2003.

reizen-langs-de-frontlijn

 

 

 

 

 

 

 

 

2002. Een overlevingshandboek voor journalisten, hulpverleners en avonturiers.

pleisters-op-de-ogen

 

 

 

 

 

 

 

 

2001. Pleisters op de ogen, pleister op de mond. De geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving van Heiligerlee tot Kosovo.

berichten-van-het-front

 

 

 

 

 

 

 

 

1995. Autobiografische verhalen uit de oorlog.

 

Voor de volledige lijst zie KB.nl of Klik hier voor meer info over deze boeken